Hakkımızda

Bölümümüz 2007 tarihinde kurulmuş olup kısa zamanda kadrosuna genç ve dinamik bir kadro katarak eğitim ve akademik alanda etkili ve yetkin bir düzeyi yakalama hedefine erişmiştir. Temel İşlemler ve Termodinamik, Proses ve Reaktör Tasarımı ve Kimyasal Teknolojiler anabilim dallarının bünyelerinde, alanlarında uzman 2 Profesor Dr., 4 Doçent ve 4 Dr. Öğretim Üyesi olmak üzere toplam 10 öğretim üyesi barındırmaktadır. Bölümümüzdeki öğretim üyelerimizin katalizör, hidrojen üretimi, biyokütle kaynaklı atık değerlendirilmesi ve polimerizasyon ve daha bir çok günümüz güncel bilimsel konularında bir çok makale ve projeleri bulunmaktadır.

Bölümümüz Kimya Mühendisleri öğrencileri için ideal olup temel bilgi becerilerinin gelişimi ve girecekleri endüstriyel alanlarda yabancılık çekmeyecekleri şeklinde olup adeta bor prototip görevini görecek şekilde 1 Genel Kimya Laboratuvarı ve 1 Kimya Mühendisliği Laboratuvarı bulunmaktadır.  Ayrıca teorik derslerin işlenmesi için teknolojik entegrelirin yeterli olduğu sınıflarımız mevcuttur.

 

Bölümümüz şu ana kadar yüzlerce Kimya Mühendisi yetiştirmiş olup bu öğrencilerimiz çeşitli mühendislik sektörlerinde çalışmaktadırlar. Halen bölümümüzde yaklaşık 94 öğrenci eğitim-öğretimlerini sürdürmektedirler.

 

Bölümümüz öğrencileri hocalarımızın rehberliğinde 4. yılın sonunda ilgili sektörleri gezerek istihdam konularında bir dizi etkinlik yapabilmektedir.


Dr. Öğr. Üyesi YAVUZ KIRIM
Güncelleme : 7.06.2023 15:06:25